Lilypie Third Birthday tickers

2008. máj. 31.

Emmáékhoz megérkezett a gólya


Tegnap mikor Emmáék elmente tőlünk, még nem is sejtették, hogy hosszú éjszakájuk lesz. Olivér úgy gondolta, hogy a május 30.-át szeretné szülinapjának. Nem húzta hát tovább az időt és gyorsan kibújt Zitus néni pocakjából. 23:13-kor 3770g-al és 53-cm -el. Ezer gratula az egész Lukács családnak:-)

Emma hintáztat

2008. máj. 30.

A változatosság kedvéért, ismét Marcinál











A csütörtökök már csak ilyenek. Nem csak manómuzsika van ilyenkor, hanem a Marcilátogatások is mindig csütire esnek. Mondjuk most nem mentünk manómuzsira, mert mind a 3 időpontot átaludtam. Ezért gondolta anya azt, hogy ebéd után kicsit fogok csak alcsizni és hamar indulunk a Marcihoz. En viszont ebéd után is nagyot alcsiztam. kettőkor feküdtem és anya 4- kor úgy ébresztett, hogy el kéne indulni mert szegény Emma már nagyon várja, hogy menjünk értük. Ezvan mikor anya tervez.. Szóval gyors pelus csere és már indultunk is. Emmáékhoz még elég hamar oda is értünk. A Forró rezidenciági már kissé hosszadalmasabb volt az út, amit én eléggé untam, meg éhes is voltam már. A kocsiban tartózkodók mind megsüketültek szerintem a sikitozásomtól.Miután megérkeztünk, ettem valamicskét és kimentünk a kertbe. Moncsi nénihozott nekem játékokat, de én a szemüvegtokját találtam a legérdekesebbnek. Pontosabban a tok cipzárját.Aztán elég hamar vége lett a kinti bulinak, mert fázni kezdtünk. Anyáink összepakolták (ami nem kis feladat) a cuccainkat és elfoglaltuk a Marciszobát. Sajna nem sokáig élvezhettük a házigazdák vendégszeretetét, mert hipp-hopp 7 óra lett és indulnunk kellett haza. Itthon amíg Emma apukáját vártuk, hogy hazavigye a lukács famíliát, addig Emma jól meghintáztatott és megpuszilgatott.

2008. máj. 26.

Gyereknap







Május utolsó vasárnapja és az én első gyereknapom volt tegnap. Nekem már szombaton elkezdődött a gyereknap, mert anyáék esküvőre mentek és ezért szevinagyi vigyázott rám. Annyit bolondoztunk a nagyival és úgy elfáradtam, hogy este fél9-től reggel 7-ig meg sem moccantam. Anyáék örültek is ennek nagyon. Reggel aztán kaptam lufit, délután meg elmentünk tőlünk nem messze egy gyereknapi rendezvényre. Szupi nap volt.

2008. máj. 22.

Kerti party






















Vasárnap kerti partyt rendeztem a barátaimnak. Mindenki itt volt aki számít. A Mayer, Forró, Lukács, Szegvári család, ezen kívül Flóra és anyukája is. Bálint bácsi jóvoltából ismét klassz képek készültek. A buli ugyan megpróbálta elmosni az eső, de szerencsére nem sikerült neki. Csak fél órácskát esett. Mondjuk pont a legrosszabbkor, mert szegény apáéknak esernyő alatt kellett megsütniük a kajcsikat. Én az egészből mit sem érzékeltem, ugyanis éppen csucsókáltam. Mire felébredtem addigra már sütött a napocska.

2008. máj. 18.

Marcipánnál











Pénteken ismét ellátogattunk Forró Marcipán-Benőke rezidenciájába:) Még ebéd elött érkeztünk, hogy együtt ebédelhessek az én bajátommal. Ennek az lett a vége ,hogy a Marci jóízűen lakmározott, én meg jól összehánytam magam, mert nemízlett a kerti zöldségek című menü. Sebaj! Ettem tápit. Ebéd után kivételesen nem volt alvás, mert Marci késön kelt reggel, én meg soká aludtam el délelött. Szóval önfeledt játékba kezdhettünk, egyenlőre a szobában, mert kint még nagyon sütött a napocska. Mert ugye mindenki tudja, hogy 12 és 3 között nem megyünk napra. Én megint el voltam bűvölve Marci szobájától és játékaitól. Végre valami új!! Meg hát a másé mindíg érdekesebb. Aztán én beadtam egy kis szunyókálásra a derekam, hogy kipihent legyek délután. Nem aludtam sokat csak fél órát. Nehogy kimaradjak valamiből. A Marci meg nem is aludt kicsit sem. Szóval anyáék álma, hogy mi elalszunk, ők meg kávéznak nyugiban egyet, na az nem valósult meg. A kávé igen, a nyugi nem. A kertben folytatódott a napunk, a jó levegőn. Késöbb átjöttek Marci új barátai is a szomszédból. Panna És Barnabás. Nagyon helyesek. Panna meg még udvarias is. Segített anyának bepakoni Artúr autóba a cuccainkat amikor indultunk. Rám meg addig Moncsi néni vigyázott.

2008. máj. 15.

Ismét manómuzsika







Ismét manómuzsikán voltunk, ahol egyre joban érzem magam. Végre sikerült Jancsival is közelebbről megismerkednem. Jancsi a manómuzsika egyik vezetője.

2008. máj. 14.

7 hónap


A 7 hónaposság betöltése még hétfőn történt. Lássuk csak gyorsan a legújabb tudományokat.
-tökéletes ülés, kitámasztás nélkül bármeddig.
-térdelésből felállás (ezt 3 napja csináljuk, de fáradhatatlan)
-küszás előre, hátra, oldalra
-mászáskezdemény, egyenlőre hátrafelé
-popsiemelés és hintázás, pár másodpercig
-anya harapdálása, egyenlőre még mindíg fog nélkül
-minden után érdeklődés, főleg amit nem lehet
-kiabálás, sikitozás, félelmetes oroszlán üvöltés
-legújabb szavak a de, ke, jaj, jajaj
-kiválóan kanalazás, úgy néz ki bármit megeszik szerencsére
-egész nap vigyorgás és anya apa imádás
-súly kb 7600g
-magasság 70-72 cm
Szóval jól vagyunk köszönjük szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Íme a vadi új járgányom




Anyával ma nekikerekedtünk, hogy új járgányt vegyünk nekem. Az eddigi járművem túl nagy és nehéz, meg valahogy amióta csücsülök, nem kényelmes. Nem eski jól benne az üldügélés. Csak nagyon rövid ideig vagyok hajlandó benne utazni. Amígy csak feküdtem addig tökéletes volt. Szóval elindultunk járgánynézőbe. Vittük magunkal Zitus nénit, Emmát és Olit, aki még mindig pocaklakó. Zitus néni már nagyon szereté ha kibújna végre. Az első helyen nem találtunk nekem való járművet, de a második helyen, a minimanóban ott már igen. Nem is totojáztunk sokat. Miután kipróbáltam és láthatóan jól éreztem magam benne, gyorsan megvettük. Délután ki is próbáltuk, hogy hosszú távon elviselem-e a járgányozást. Anya izgult, hogy mi lesz. Szerencsére jól sült el a séta. Két órát sikerült sétálnunk és még egy játszóterezés is belefért a programba. Anya nagyon örül, hogy ilyen ügyes voltam. Nem potyára vettünk másik járgányt.
Jaj! Majd el felejtettem. A félreértések elkerülése végett csak szólok, hogy nem nyalóka van a számban, hanem a fogínymaszírozóm

Szevi nagyi szülinapja
















Szevi nagyi szülijén voltunk, ahol minden tulzás nélkül állíthatom, hogy én voltam a központban:) Na azért a nagyi sem volt elhanyagolva. Nagyon sokan voltunk de én a dédikémnél éreztem magam a legjobban. Még ajikat is kaptam tőle a névnapomra. Gyönyörű harisnyákat. A nagyitól meg bodykat. Szuper buli volt. Mielőtt elindultunk volna, még egy torta is előkerült. Én nem ettem belőle, de anyáék azt mondták fini volt . A torta után haza indultunk, mert másik szülinapi buliba is hivatalos voltam. Szóval fárasztó napom volt

2008. máj. 9.

Manómuzsika


Ha csütörtök, akkor manómuzsika. Ma sem volt ez másképp. Most is fergeteges volt a hangulat. Én ugyan a megszokottnál kicsit nyügösebb voltam, de azért így is jó volt. Csak ámultam, hogy a nagyobb gyerekek hogyan táncolnak, ugrálnak. Nemsokára én is velük ugrándozok. Mostanában nagy fejlődéseken megyek keresztül. Már tudok mászni hátrafelé, ha anya fogja a kezem felállok, egész nap vigyorgok és dumálok, keveset alszom, tudom mutatni a buksimmal, hogy nem, alakul a pápázás, és célltudatos vagyok. Amit akarok megszerzem, bármi árom. Ja! És anya, örömére végre rendesen eszem kanállal. Ráadásul elég emberes adagokat.

2008. máj. 8.

Ki van a akalap alatt?

Ki van a kalap alatt?


Egyre ügyesebb vagyok mostanában. Ha anya a kalapot, ami jelen esetben a kedvenc műanyag tálam, a fejemre rakja, már le tudom venni. De nem csak erre a kalapra vonatkozik ám ez a tudomány. A sapimat is ugyan úgy leveszem ha kell, ha nem. Nagyon jó móka!!! Videóval is fogom prezentálni ezt a tevékenységemet.

2008. máj. 4.

Anyák napja


ANYUCIKÁMNAK ANYÁK NAPJÁRA Ha én nagy leszek, Te kicsi tiéd lesz a babakocsi Én dolgozom, Te játszol várat építsz, fára mászol Leviszlek a játszótérre, lepkét kergetni a rétre, Boltba is én megyek, veszek tejet, kenyeret, banánt is mert szereted. Hazaérek, ölbe veszlek, úgy SZERETLEK, úgy SZERETLEK

2008. máj. 1.

Így játszom mostanság




Ismét Flóra




Ma Flórás nap volt. Délelötti csucsókámból magamhoz térve, majd szokatlanul sok tízóraim elfogyasztása után, anyával elmentünk Flóráért és az anyukájáért. Mielött haza jöttünk volna, még elmentünk nagybevásárolni, mert most ünnep lesz és nem lesznek nyitva a boltok. Igen- igen, a névnapom lesz, de nem ezért lesznek zárva a boltok. Mire hazaértünk nagyon éhesek és álmosak lettünk a Flórával együtt. Ebéd után el is aludtunk. Anyáék örültek, hogy lesz egy kis nyugtuk. na én gondoskodtam róla, hogy ne legyen. Csak fél órát aludtam. Persze a Flóra sokkal többet, így megint kevés idő maradt a játékra. Nem baj. ha nagyobbak leszünk akkor nem kell majd ennyit aludnunk és többet tudunk játszani. nagyon klassz, hogy most már a Floresz is aktívan részt vesz a játékban és beszélget is velem. Régebben semmit nem csinált csak feküdt és sírt amikor elkaptam a grabancát.. A következő találkozásunkkor már én is biztosan kapok tőle hideget-meleget

Blanka és Zsombor villámlátogatása




Megvillámlátogatott minket a Blanci és a Zsombó. Eredetileg úgy volt, hogy mi látogatjuk meg őket, de sajna nem úgy alakult. Tényleg csak villámlátogatás volt mert alig voltak negyed órát. Mint a képen is látszik, nagyon örültem nekik. Remélem legközelebb tovább élvezhetem a társaságukat. Zsombortól kaptam néhány pofont, de hát a fiúk ilyen korban még így udvarolnak.