Lilypie Third Birthday tickers

2009. jan. 28.

Beteg



A jó hétvége után, egy nem annyira jó hét kezdet. Már hétfőn gyanús volt nekem a Maya. Mondtam is az anyukámnak, hogy szerintem beteg lesz. Ezzel nem az ördögöt akartam a falra festeni, csak ismerem a saját gyerekemet. Amikor pedig hétfőn éjjel sokszor meg kellett látogatnom a szobájában, szinte biztos voltam a lappangó kórban. Tegnap már alig evett és nagyon nyügös volt napközben. Aztán este 9 körül elkezdődött az ingajárat. Hálószoba és Mayaszoba között. Szinte semmit nem aludtunk. Szegénykémet úgy sajnálom. Folyik a könnye a nózija és a nyála patakokban. Valószinü a tizedik fogacska a ludas, bár nekem is fáj a torkom és folyik az orrom. Pedig nem jön a fogam.

Hétvégi termés

Super hétvége áll mögöttem! Azért supi mert péntektől vasárnapig egyfolytában csak a barátaimmal találkoztam. Pénteken Marcipán látogatott meg. Szombaton Blanka barátném. Blanka még mindig nagyon jó baba. Néha észre sem vettem, hogy itt van. Blanka vagy most éli rágcsálós korszakát, vagy egyfolytában éhes, mert mindig rágsált valamit. A cipőjét, habtapit, hütőrágókát vagy ami a keze ügyébe került. Mivel a rágsálásba mindig jól belefeletkezett, volt alkalmam kipróbálni a hordozkáját. Rég volt már mikor az enyémben ücsörögettem. Anyáék meg közben jól kipletyizték magukat felnőttes és gyerekes dolgokról.
A vasárnap kétszeresen is klassz volt. Sőt nem is kétszeresen hanem sokkal többszörösen, de főleg azért mert issstenien sütött a nap és eltudtunk menni sétálni. Aztán meg mire felébredtem már megérkezett a nagyi. Rá nemsokkal meg Marcipánék is. Szóval nem unatkoztam. Marcival tete-partyt tartottunk. Anyáékat lefektettük a földre és ugráltunk rajtuk. Meg közben Marcinak sikerült tapintásilag is megismerkednie anya cickóival. Ezen mindenki jót nevetett. A nagyit sem hagytuk uncsizni. Meséltettük, épitőztettük, vagy csak úgy szeretgettük.

2009. jan. 27.

Rucipalolás

Hétvégén elpakoltuk a kinőtt ruháimat. Tarthatatlan volt az az állapot ami a szekrényemben uralkodott miattuk. Anyáék gondosan becsomagolták őket és apa levitte a pincébe. Természetesen nagy segítség volt nekik, hogy én is közreműködtem.

2009. jan. 23.

A megunhatatlan kukucs



Ha valaki azt hiszi a látottak alapján, hogy minibetörőt lát az nagyot téved! Én vagyok látható amint kukucsosat játszom anyáékkal teljesen egyedi verzióban. Mostanában minden nap viszem anyának a sapiját és követelem a játékot. Most mit csináljak?! Szeretek sötétben tapogatózni. :-)

2009. jan. 22.

Barba kalács





Anya a vasárnapi jól sikerült pizzán felbuzdulva, kitalálta, hogy süt egy kalácsot. Azért lett barba kalács, mert pont úgy néz ki anya szerint mint a régi rajzfilmekből jól ismert barba család akármelyike. Én ugyan nem emlékezhetek e kedves szereplőkre de találtam róluk képet. Tényleg hasonlit anya kalácsa rájuk. Az ízét tekintve, apa szerint tökéletes, anya szerint van még mit tökéletesíteni rajta. Én meg nem ettem belőle, mert nem volt kedvem.

Virtuális ölelés


“Igazából nem is jó szó rá a díj - szóljon, akinek eszébe jut rá jobb kifejezés - inkább jelzés a barátságról és a közelségről, ami legkevésbé értendő földrajzilag. :)))Lényege, hevenyészett fordításban: “Ha blogolsz, hiszel a “proximitásban” a térben, időben és kapcsolatokban való közelségben és teszel is érte. Ezek a blogok különösen varázslatosak. Íróik célja, hogy barátokat találjanak. Nem az anyagiak vagy a hatalom érdekli őket. Reméljük, hogy amikor kibomlik a szalag az üzeneten, még több barátság fog születni. Figyeljünk oda jobban az ilyen blogokra! Add tovább nyolc újabb blogolónak és mutasd meg ezt a leírást is!”

Az ölelés Marcipánéktól érkezett és nagyon-nagyon jól esett nekünk. Köszönjük szépen! És még azt is nagyon köszönjük, hogy pár hónappal ezelőtt elvittetek minket csiribirire, ahova azóta is járunk mert ez nagyon szuper dolog!!
Továbbítjuk mi is ezt a virtuális ölelést mindenkinek, de elsősorban Blankáéknak, mert régen találkoztunk. Aki erre jár és van kedve tovább küldeni ne habozzon sokáig. Tudjátok! Ölelésre mindenkinek szüksége van.

Csiribiri

Csütörtök révén, ma ismét csiribiri tornán voltunk. Anya videózott párat, hogy megmutathassuk egy részét azoknak a dolgoknak amit csinálni szoktunk. A zsipp-zsuppolás még nem megy annyira, de hát gyakorlat teszi a mestert. ezenkívül szoktunk még tornázni, mondókázni és különböző játékokkal játszani.

2009. jan. 21.

Helénáék hógolyója

Habár hó nincsen Helénáéknak azért sikerült beszerezniük egy hógolyót és azal jól eltaláltak minket. Egy jópofa játékra csábit ez a hógolyó, én pedig szivesen csábulok!

Szeretném a ezt a játékot Marcipánék és Blankáék is folytatnák.

Kivételesen most nem én irok magamról, hanem anya rólam.



Horoszkópja:

Mérleg:

Ennivalóan aranyos baba -De még mennyire!!!

Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Sokat kell beszélni hozzá. -Valóban

Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik. Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, s törekszik arra, hogy körülötte forogjon a világ. Örül, ha ő is elmehet vásárolni, s minden érdekli, ami a környezetében történik. -Ez is szóról szóra igaz.

Nagyon korán megszereti a zenét. -Naná! imád táncolni



Ez történt a születése napján:

na hát ezta pár dolgot elég nehéz volt összeszedni, ugyanis az internet szerint minden 11.-én és 13.-án történt:-)

- Végéhez közeledik a 2007-es hurrikánszezon

- Megvan az új Rambó cime: Sylvester Stallone legfrissebb nosztalgia-mozijának címét: az új Rambo-film a Rambo to Hell and Back névre hallgat. Bemutató januárban.


- Nem kap kártéritést az olaszliszkai gyanusitott: A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október 15-én agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban nyolc gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba. A nyomozását a rendőrség lezárta, az iratokat már az ügyészség vizsgálja.



- Kolumbiában lezuhant egy kisrepülő: Heten meghaltak, amikor lezuhant egy kisgép a kolumbiai főváros, Bogotá nyugati peremterületén - közölték a tűzoltók. A halálos áldozatok közül öt a repülőgépen utazott, a további két áldozat a földön tartózkodott. A mentőrepülőgép nem sokkal azt követően zuhant le a bogotái El Dorado légikikötőben, hogy felszállt.

-- Cukorkaárus merénylő robbantott irakban

A hivatalos dátum 2007. október 7. az esküvőnk első évfordulója. Ekkor kellett volna Mayának megszületnie. De Ő nem siette el a dolgot, meghagyta nekünk a 7.-ét a házassági évfordulónk kizárólagos dátumának. Igy volt ez a 9-ével is. Nem akart velem egy napon születni, pedig már nagyon vártuk. 11.-én is csak egy ctg-re mentünk a kórházba de a kisasszony úgy döntött, hogy maradjunk is mert ő bizony mostmár nagyon kiváncsi a szüleire. Az elején minden simán és csöppet sem fájdalommentesen ment. Aztán egy ponton elakadtunk és ezért császármetszéssel jött a világra 12.-én reggel öt óra 45 perckor. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk.

A nap hires szülöttei:
1872Ralph Vaughan Williams angol zeneszerző († 1958)
1882Gulácsy Lajos magyar festőművész († 1932)
1898Révai József magyar kommunista politikus, miniszter, író, Kossuth-díjas (1949), az MTA tb. tagja (1949) († 1959)
1902Relle Gabriella magyar operaénekesnő († 1975)
1913Hajduska István magyar író
1928Jerzy Semkow lengyel karmester
1933Déry Gabriella magyar operaénekesnő
1935Luciano Pavarotti olasz operaénekes, tenor († 2007)

1942Dózsa László magyar színész
1946Sárosi László olimpiai bajnok vízilabdázó
1949Ilich Ramírez Sánchez (ismert nevén Carlos, a „Sakál”), venezuelai születésű nemzetközi terrorista

Események évfordulók:

Spanyolország nemzeti ünnepe.
Amerikai Egyesült Államok: Kolumbusz-nap (1492), Amerika felfedezésének napja.
Uruguay, Venezuela, Chile, Paraguay, Mexikó, Argentína, Costa Rica: Amerika felfedezésének napja.
Az Egyenlítői Guinea függetlenségének napja (National Day – 1968).

Ha nyerne a lottón:
Az nagyon szuper lenne. Viszont mivel még nem lottózik ennek a valószinüsége egyenlő a nullával. De tegyük fel, hogy lottózik és nyerne is, jó sok pénzt. Akkor. Kiskorúsága miatt a pénzt mi kezelnénk. Elöször is, a nyereményt ügyesen kamatoztatnánk. Vennénk belőle egy szép nagy házat, sok-sok ablakkal, nagy kerttel, sok fával, virággal. Utazgatnánk, vásárolgatnánk, nyitnánk egy kutyamenhelyet és ingyenes játszóházat is.

Rossz szokása:
Nem igazán hajlandó a szüleivel kézenfogva mutatkozni. Csak megy a feje után. Reméljuk hamar rájön, hogy kézenfogva sétálni nem rossz dolog.

Koffein:
Nem kávézik, nincsen rá szüksége, annyi energiája van. Azért általam ismeri a kávét. Előszeretettel mutogatja a bögrét ha lerakom az asztalra és közben mondogatja, hogy ká-ká

Kedvenc ruhaszin:
Még nem igazán döntötte el. Meg hát ugye én öltöztetem. De szerintem a pasztel szineket kedveli.

Most mi van rajta:
Mivel éppen ebéd utáni alvását tölti, ezért egy rózsaszin-fehér hálózsák nagy mackóval az eléjén, fehér body fehér zokni, rózsaszin szivecskékkel, rózsaszin pamutnadrág és egy halvány lila felső amin egy csiga van.

Háziállat:
Két kutyus. Happy aki egy 8 éves westi fiú és Bendegúz aki egy 6 éves francia bulldog pasi.

Ahol 10 év múlva látom:
Egy szuper két vagy több tannyelvű suliban. Szép hosszú haja van és gyönyörű okos kislány. Nem osztályelső de jó tanuló. Nagyon sok barátja van, mindenkivel jól kijön, előitéletek nélkül.
Sportol. Szuperül siel és korcsolyázik. Éppen sitáborba készül. Ahova természetesem én is elkisérem.

A legutóbbi jó ami vele történt:
Minden nap történi valami jó. Ma éppen baba-mama kluban voltunk Flórával és Marcival, amit nagyon élvezett.

2009. jan. 19.

Pizza party

Alkotnak


Sütés előtt



Sütés után


Nyam-nyam




Tegnap pizza party volt nálunk! Az ötlet Marcipánéktól származott a helyszínt pedig mi biztosítottuk. A pizza a vártnál sokkal sokkal jobban sikerült ugyanis anya és Moncsi néni csinálta még a tésztáját is. Miközben anyáink alkottak mi apáink felügyeletére voltunk bízva. Csak egy baklövés csúszott be az egész estébe. Méghozzá az hogy rólunk nem készült fotó. Szóval mindenkinek be kell érnie az anyáékról és a csúcsszupi pizzáról készült képekkel.

2009. jan. 14.

15 hónapos helyzetjelentés


15 hónapos lettem. Ami egyrészt azt jelenti, hogy mehetek oltásra, másrészt viszont azt, hogy csak fejlődöm és fejlődöm. Főleg a beszélőkém. Az igaz, hogy még csak szavak t mondok, de szinte minden nap bővül vagy tökéletesedik a repertoár.


Lássuk csak miket tudok mondani:


-Anya(ezt sokkal mélyebben és hangosabban mint bármi mást):anya


-Apa: (magas hangon, rövid pé- vel) apa


-mamma: mama


-Tata: dédipapa


-Dédi: dédi


-Papa: nagyapa


-Manyi: Marcipán bajátom


-llaba: liba


-kupa: kupak


-gonyo: golyó


-puka: puki v ha kipukkad a lufi


-menni: menni


-gomba v gob: gomb


-ka: kabát v kanál


-tétta: tészta


-pápá: pápá


-dudu: cumi


-pá: párna


-tete: feküdni


Ebben a pillanatban kijött a számon egy felszólitó kétszavas mondat.


-ANYA DUDU!!!! Alváshoz készülődünk dudu nélkül nincsen alvás.

Na folytassuk

-tea: tea

-ká: kávé

-kukk: kuka

-kukká: kukucs

-csüccse: csüccs

-keze: kéz

-nyammnyamm: enni

Asszem ennyi. Ezenkivül állatok tökéletes hangutánzása és perfekt kinai tudás van még a birtokomban.

A méreteimet pontosan nem tudom, az oltáson fog kiderülni de kb 10.5-11 kg nehéz és 82-86 cm magas vagyok. a lábam pedig 20-21-es. Mondjuk bundás cipőből 22 -eset kellett venni. Anya ki is készült rendesen, hogy mekkora lábam lesz. Fogaim száma 9, a 10.-ik nagyon folyamatban szóval megint nem alszom túl jól.

Tudok már puszit adni is és kedven filmem a Noddy kalandjai játékvárosban.


2009. jan. 8.

Mászóka







Tegnap eljött délután hozzánk Flóra az anyukájával. Flóra még mindig nem szokott le a Mindent megeszek ami a kezem ügyébe kerül szokásával. Sőt! Új dolgot talált ki magának. Kirágja atávirányitóból a gombokat. És ez komoly. Szóval gyorsan elpakoltuk az összes távirányitónkat. Ezen felbuzdulva, én is új dilit találtam ki magamnak. Mászókának kezdtem el használni a játéktárolómat, amit mellesleg a Jézuska hozott. Na most már a szobámban sem tudhat anya biztonságban.

2009. jan. 7.

Nagyi a túsz







Karácsony után pár nappal, pontosabban 30.-án, anyanagyi eljött hozzánk, hogy túszul essen. A fogvatartó én voltam. Nagyinak 3 napig kellett raboskodnia és minden kivánságomat teljesitenie, ugyanis anyáék elutaztak sielni. Anyától ez nagy teljesitmény volt, hogy 3 napig nem látott, mert ő nem az az engem lepasszolós fajta. Ki is volt borulva rendesen. Aztán az sms-ek gyakoriságából éreztük a nagyival, hogy apával belejöttek az engem itthonhagyásba:-) Egyik np Zsuzsi nagyi is ellátogatott kis időre hozzánk. Anyáék állitólag szuperül érezték magukat. Jó volt a szállás a kaja és a társság. A társaság pedig marcipán szülei, balázs bácsi, Anga néni és Szegitomi bácsi volt. Én is szuperul éreztem magam a nagyival és legalább mostmár anyáék is tudják, hogy bármikor rábizhatnak minket egymásra.

2009. jan. 6.

Margitsziget

A karácsonyba még egy Margit szigetei kirándulás is belefért. Emma barátnőmmel és családjával mentünk. Nagyon jól éreztem magam a friss levegőn. Láttunk sokféle álatot a vadasparkban és egy bácsi segitségével még cinke madarat is etettünk.

Karácsony először

Reggel mikor felkeltem nem mindennapi látvány fogadott a nappaliban. Egy igazi gyönyörű karácsonyfa. Teljesen elbűvölt a látványa. Csak azt nem értem miért nem hagyták anyáék, hogy a golyókat leszedjem vagy összeroppantsam. Még jó, hogy anya elővigyázatosságból csak műanyag golyókat rakott a fára. A délelött sütés- főzésel telt met zsuzsi nagyiék jöttek ebédre. Azán vendégeg ide vagy oda, Én nem voltam hajlandó lemondani az ebéd utáni sziesztámról és elmentem tetikélni. Sikerült is aludnom vagy két órát. Mikor felébredtem kezdetét vette az ajándékozás. Miután mindenki kellőképpen kiörömködte magát, nagyiék hazamentek és mi hármasban folytattuk a szent estét. Mi ekkor ajándékoztunk egymásnak. Szóval igy telt az én első szent estém, amiből ugyan még nem sokat értek, de nagyon jól éreztem magam.

Karácsony másodszor

A karácsony első napja (25.) nálunk mindig anya családjának a meglátogatásával telik. Előszőr a papáékhoz mentünk. Papáék már nagyon vártak minket mert régen találkoztunk. Ott volt a dédim is. Nagyon finomat ebédeltünk és a karácsonyfájuk is hatalmas volt. Az ajándékoknak is nagyon örültem, bár nem sokáig kötötték le a figyelmemet. Inkább kihasználtam, hogy én vagyok a középpontban vagy Mázli kutya játékaival játszottam. Aztán lassan elindultunk mert elálmosodtam és még sok dolgunk volt.

Karácsony harmadszor

A Papáék után Ángyikáékhoz mentünk. A Dédinél szoktak lenni a karácsonyi bulik, de Ő sajnos nagyon beteg lett karácsony előtt, ezért ángyikám csinálka a kari bulit. Én és Apa kicsit késöbb csatlakoztunk a bulihoz, mert a papáéknál annyira elfáradtan, hogy a kocsiban csucsókáltam egyet. Apa meg vigyázott rám. Ezért a Flórával sajna nem sokat találkozhattam, mert mire én felébredtem, Ők már indultak haza mert Floresz teljesen kifáradt. Mondjuk ezt már megszoktuk, hogy általában ellentétesen alszunk:-) A buli középontja természetesem itt is én voltam. Még azért sem szólt rám senki, hogy kipakoltam az egyik ruhásszekrényt. Egy percig sem hagyott a családom unatkozni. De én sem őket!!! Imádom a bulikat!! Szóval szerintem nagyon jól telt az idei karácsonyom. Remélem jövőre (vagyis idén) Ugyanigy teljes létszámban ünnepeljük ezt a gyönyörű ünnepet.