Lilypie Third Birthday tickers

2009. febr. 26.

Mi lennék ha...

Ismét egy játék Zsófiéktól.
-hónap lennék: május
-a hét napja lennék: péntek
- nap egy időpontja lenék: este
-bolygó lennék: Vénusz (esthajnal csillag)
-tengeri állat lennék: palack orrú delfin
-berendezési tárgy lennék: Maya ágyikója
-bűn lennék: nem lennék
-történelmi személy lennék:nem tudok olyat
-folyadék lennék: forrásviz
-drágakő lennék: zafir a béke köve
-fa lennék: hárs v. gesztenye
-madár lennék: cinke
-szerszám lennék: fakanál
-virág lennék: orgona
-időjárás lennék: eső után napsütés
-mesebeli lény lennék: jótündér
-hangszer lennék:pánsip
-állat lennék: pandamaci
-szin lennék: mályva
-érzelem lennék: érdek nélküli szeretet
-hang lennék: ének
-elem lennék: duracel
-dal lennék:http://www.youtube.com/watch?v=50DIWJTBars
-film lennék: Igazából szerelem
-könyv lennék: mese
-étel lennék: friss nyári saláta
-hely lenék: sivatagban oázis
-iz lennék: édes
-Illat lennék: virág
-hit lennék: nem lennék
-testrész lennék: kéz
-arckifejezés lennék: mosoly
-tanóra lenék: technika
-rajzfilm lennék: Most éppen a Noddy
-mértani alakzat lennék: kör
-szám lennék: 9
-ruhadarab lennék: kabát
-ékszer lennék: nyakék
-kiegészitő lennék: táska
-szeretet megnyilvánulása lennék: hosszantartó ölelés
-rovar lennék: pillangó katicabogár
-gyümölcs lennék: málna
-smink lennék: alkalmi
-épület lennék: kastély
Szeretném ha ajátékot folytatná Marcimami és Blankaanyu

Cuki, cuki ajándék


Ezt kaptam ma a Marcitól! Egy képkeret amit már ki is raktunk anyával a polcomra. Nagyon örültem neki és ihon jól meg is puszilgattam párszor.

Fogzás, oltás és egyebek


Nem tűnünk el itt vagyunk, csak idő hiányában nem tudok géphez ülni. Amikor meg leülhetnék akkor inkább pihenek, mert nem túl felhőtlenek az éjszakáink mostanában. Már abban sem vagyok biztos, hogy a Maya foga jön. Eddig úgy történt nálunk kb 80%-ban az alvás, hogy 8 f9 körül ringatás ami kb 5-20 percig tart aztán alvás reggel f8-f9-ig. Ha esetleg behívott magához a Cicó, az annyiban merült ki, hogy dudu vissza a szájába és már aludt is. Ezel szemben most? Az altatás mondjuk kb ugyan az. Aztán f12 és 2 között ébred, sírva és nem lehet visszaringatni. Vagy ha mégis sikerül, amint megérzi, hogy lerakom már fel is áll. Vagy ha rögtön nem akkor addigra mire éppen visszafekszem. Ezzel el vagyunk úgy 1-1 1/2 órát, majd átviszem a hálóba. Na ott is eltart vagy jó egy órát mire elalszik. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet. Kap fogacskára homeos bogyeszt. Diffos a neve. Most nem is kelt csak f4 kor először. Már arra is gondoltam, hogy fél a sötétben. Nem tom. Remélem hamarosan visszaáll a régi rend. Napközben meg mindenhez kellek nincsen el egyedül talán csak 5-10 perceket. Szóval nem vagyok éppen friss és üde.

Ma 15 hós oltáson voltunk. Nem különösebben hatotta meg Cicókát. Az nem jött be neki inkább amikor a dokibá meg szerette volna hallgatni a tapgatójával. Meg is mérték. 10800g és 87 cm. Remélem az oltástól nem lesz semmi lázunk ...stb.

2009. febr. 19.

10 szó

Ismét egy blgos játék ami Zsófiéktól érkezett. Kaptam tíz szót és le kell írni, hogy mit jelentenek nekem. Aztán továb kell küldeni másik tíz szót valakinek. Amiket kaptam:

-Szerelem: A szerelemet nem lehet szavakba önteni,az egy olyan csodálatos és egyben fájdalmas érzés amit ott bent a szívedben élsz meg. Ott születik meg,és ott is ér véget.

-Gyermek: Hogy élhettem eddig nélküle?

-Türelem: Nagyon sok van belőle, de néha elfogy

-Felelőség: Maya, Apa

-Egészség: Sajnos csak akkor érezzük mennyire fontos amikor már baj van

-Sors: Kifürkészhetetlen

-Élet: Szerencse is kell hozzá

-Vágy: Muszály, hogy teljesüljenek.

-Barát: Ha igaz, akkor az nagy kincs

-Igazságtalanság: Nem tudom elviselni



Amit küldök:



-cukor
-lélek
-család
-kényszer
-tavasz
-tenger
-odaadás
-mese
-zene
-palacsinta

Akiknek küldöm:
Marcipán anyukája Moncsi , Blanka anyukája Timi és Emmáék

2009. febr. 16.

A vendéglátó Szilvi néni és Tomi bácsi

Szuper vendégeskedéssel kezdődött a hétvégém és azzal is ért véget. Tomi bácsiékhoz voltunk hivatalosak, Blanka barátnémmal együtt. Tomi bácsiéknak még nincsen babájuk, mert még nem sikerült kiválasztaniuk a gólyát aki hozza. Én most is nagyon jól éreztem magam. Történt egy nagyon viccesen aranyos dolog is, amit el kell, hogy meséljek. Remélem Timi néni nem haragszik meg érte. Szóval. Van nekem egy hernyócska rágcsálható játékom amit még pólyás koromban használtam. Ezt magunkkal hoztuk, hogy Blancika játsszon vele. Rögtön megtetszett Blankának és elkezdte rágicsálni. Aztán egyszer csak nyűgi lett, ezért anya szólt Timi néninek, hogy nyomja meg az orrát mert akkor csipog. Timi néni meg jól megnyomta a Blnaka nóziját. Hát ettől mindenkinek olyan jó kedve lett, hogy alig bírták abbahagyni a nevetést. na ennyire tesszük mi gyerekek szétszórttá anyukáinkat. Anyának is vannak néha dolgai:-)

















A csipogósorrú Blancika és hernyócska:-)















Kukacka!

Vasárnap óta van saját kukackám! Kukacka igazából szabadtéri játék, de a szobában is kitünően lehet használni. Csiri-birin kötöttem közelebbi barátságot kukackával. Vasárnap pedig apa talált nekem egyet az egyik nagyon klassz játékboltban. Sokkal jobb és olcsóbbb is volt mint amit a svéd áruházban lehet kapni. Nagyon örültem neki. Apával nagyon jót tudunk együtt kukucsolni, anya pedig befér mellém. Már alig várom, hogy a barátaimmal is kipróbálhassam















2009. febr. 15.

Dénesnél

























A szombat délutánunkat Déneséknél töltöttük. Meglátogattuk őket még utoljára mielőtt Dénes kistesója Tomika megszületne. Anna néninek már nagyon nagy pocakja volt és látszott rajta, hogy nem esik jól neki még levegőt venni sem. Dénes még mindig jó fej és nagyon vicces is. Megmutatta a játékait és kicsit sem volt irigy. Pedig még az ágyába is befeküdtem. (csak a Marci meg ne tudja!) Dénes azt sem bánta. Sőt!! Inkább mellém feküdt és jól megcsiklandozott, meg vicceseket mondott. Mint pl, hogy Maya Mayo majonéz. Aztán még főztünk és búgó csigáztunk is. Dénesnek van a világon a legszupibb búgócsigája. Talpa van és nem dől el.







Mielőtt haza indultunk volna még megkukkantottam a Dénest fürdés közben. Na ez már annyira nem tetszett neki amit finoman a tudtomra is adott egy







-Sajnos Maya mennetek kell mondattal.







Pedig én még szívesen kukucsoltam volna vele. Azért nagyon jól éreztük magunkat és izgatottan várjuk a kistesó érkezését.

2009. febr. 14.

Drága Marcipánom!!!!



Drága Marcipánom!
Neked is nagyon-nagyon boldog valentin napot kívánok!
Pont ma találtam rá az első közös fotóinkra. Már akkor is szerettelek!!!
Puszika Cicó!
Nekem is van egy meglepim a számodra:-)

2009. febr. 13.

Minden Kedves ismerősömnek Boldog Valentin Napot!!

Nőuralom!

Ez volt jellemző a tegnapi napunkra. először csiri-birin uraltuk a terepet, ugyanis Marcipán volt az egyetlen pasi. Aztán meg délután a Forró Marcipán rezidenciában, ahova szintén magunkkal vittük Flóráékat. Jó kis hármas vagyunk:-) Pillanatok alatt szétszedtük a gyerekszobát, így alig tudtunk mozogni a játékoktól. Anyáék csak pislogtak nagyokat. Miután kipislogták magukat, pakolhattak utánunk, mert hát az összepakolás egyikünknek sem az erőssége. Úgy elröppen felettünk az idő, hogy mire észbe kaptam, már itthon lapátoltam a vacsorámat. Szuper kis nap volt.

2009. febr. 11.

Kirándulás Dobogókőre

Végre esett egy picike hó és ezt kihasználva elmentünk Dobogókőre. Mégiscsak életem első szánkózásáról van szó ezért a szánkózásban jártas Marcipánt is magunkal vittük.
Egy autóval mentünk ezért útközben is élvezhettük egymás társaságát és együtt falatoztunk. Személy szerint nekem a szánkózás nem anyira jött be. Sokkal izgalmasabb volt tolni a szánkót vagy eldőlni a hóban. Volt azért kutyusos élményünk is, mert három cuki-cuki kutyussal is találkoztunk kirándulásunk közben.
Nagyon jól éretzük magunakt a szmogmentes friss levegőn. Hazafelé pedig anyáék csak reménykedtek, hogy nem alszunk el. Mi pedig rendesek voltunk és kibirtuk alvás nélkül az utat. Itthon jól beebédeltem és anyával hatalmasat szunyáltunk.

2009. febr. 10.

Benjamin Button Különös Élete

Na ezért a Filmért érdemes volt elmenni moziba. A majdnem 3 órás film nekem alig tünt egy órának és szivesen néztem volna még tovább.

"Nem mindennapi körülmények közt jöttem a világra."Ezzel a mondattal kezdődik Benjamin Button különös élete című film, melynek alapcselekményét egy 1920-ban megjelent F. Scott Fitzgerald elbeszélés adja. Már az eredeti történet is különös volt, mégpedig azért, mert egy olyan emberről szól, aki megszületésének pillanatában nyolcvan éves, aztán pedig az idő múlásával egyre fiatalabb lesz. Mindazonáltal egy dologban nagyon hasonló a hétköznapi emberekhez: ő sem képes megállítani az időt. 1918-ban születik New Orleansban, közvetlen az első világháború befejezésének pillanatában, és hosszú élete egészen a 21. századig tart. Az irodalmi alkotásból készült film azt meséli el, hogy ez a nem mindennapi figura, aki élete során a világ számtalan helyén megfordul, miképpen fedezi fel és veszti el a szerelmet; valamint, hogy milyen módon tapasztalja meg a boldogságot, a szomorúságot, illetve mindazokat a dolgokat, melyek időtlenek.

Még mindíg a film hatása alatt állok. Olyan szép és megható volt. Azok közé a filmek közé tartozik amit még jó sokszor meg fogok nézni. Nem tagadom potyogtak a végefelé a könnyeim. Amikor vége lett a filmnek úgy tünk senki nem akar felállni és hazamenni. Mindenki csak ült és gondolataiba merült. Tényleg csak azt tudm mondani, hogy aki teheti nézze meg.




2009. febr. 9.

Függőségek!


Ismét egy blogos játék amit Marcipánék küldtek nekünk. A függőségeinkről kell nyíltan beszélni benne. Hát legyen.

- Anya függő vagyok mióta megszülettem

-Dudu (cumi) függőség, kb 9 naposan kezdődött

-Elalváshoz ringatás függőség

-Noddy és Béby tv függőség, nem vagyok rá büszke:-)

-És alakulóban a rizstej függőség

-Ja, és nehagyjuk ki a tésztát sem. Szinte kizárólag tésztát vagyok hajlandó enni.


Anya függőségei:

-Kávé, főleg a reggeli

-Internet és blog

-Tv, vagyis inkább sorozat, abbol is csak kettő.

-Vásárlás

-Én, vagyis Maya, nem bírja sokáig nélkülem.

Szeretnénk ha beszélnének a függőségeikről Helénáék, Zsófiék és Claudia


-

Anya, a délután 5 óra és a ragasztó


Anya mostanában eléggé be van kenve ragasztóval. Én meg rendszeresen hozzá ragadok. A napközbeni ragasztó az még csak hagyján. Akkor még leválasztható vagyok róla. De az amit délután 5- kor kezd el használni, na az, az aztán ragasztó a javából. Ember legyen a talpán aki le tud választani róla. Hiába van itthon Apa, és hiába láto

gat meg a Marci. Én csak lógok anyán. De ez van akkor is ha esetleg vásárolni vagy vendégségbe megyünk. Szóval ha anya nyugodtan akar hódolni vásárlós szenvedélyének akkor engem itthon kell hagynia. Ha kettesben vagyok apával akkor nincsen gond. De amint megjön anya vége az idillnek:-)

Ja és kéremszépen hosszas várakozások után, ami 4 hónap volt, meglátogatott szombat reggelre a fogtündér a 10. fogacskámmal.

2009. febr. 7.

Mintha tavasz lenne











Sajna tudjuk, hogy még nincsen de a jó időt kihasználva tegnap, anyával meglátogattuk rég nem látott imádott játszóteremet. Mondanom sem kell teljesen oda voltam a gyönyörtől. Azt sem tudtam mivel kezdjem. Mindent kipróbáltam és leellenőriztem változott- e valami. A favorit aztán a homokozó és a csúszda lett. Mondanom sem kell a vizes homoktól hogy néztem ki. Anya azt hitte nem fognak beengedni minket a boltba. Nagyon jól éreztem magam és olyannyira elfáradtam, hogy anyának negyed 5- kor úgy kellett ébrezgetnie, hogy jó lenne ha felkelnék. Fél kettőkor feküdtem le. Remélem tavaszig lesz még pár napsütéses napocskánk!!!

2009. febr. 6.

1000. látogató


At 1000. látogatónak nagy puszi a jutalma. Írja meg hogy ki az!!!!!! Izgatottan várom!!

2009. febr. 5.

Segitsünk Ineznek!!!!

Napokkal ezelőtt már láttam a tv-ben egy riportott Inezről. Teljesen kikészültem. Edig sem birtam ha beteg gyerekekről volt valami a tv-ben, de amióta Cicó megvan, azóta teljesen kikészülök és összerakom a két kezem, hogy egészséges gyerekem van. Nem volt könnyű terhességem és szinte végig aggódtam, hogy nehogy beteg legyen. Főleg azután, hogy 28. hétre meg akart születni. Nincsen annál szörnyűbb dolog egy szülőnek ha a gyerekét szenvedni látja. Kérek mindenkit aki teheti segitsen. Ha más nem azzal, hogy kirakja a blogjába. Köszönöm!!

Gólyahir


Február másodikán megszületett Novák Kodó Bálint barátom. Nati néni és Zozó bácsi első babája. Anya szerint Zozó bácsi nagyon hasonlít a télapóra. Szerintem csak képzelődik. Szóval Bálit sokkal de sokkal hamarabb jött mint várták. A 28. héten született, de szerencsére egészséges, jól van és korához képest szép nagy baba. 1490 g és 41 cm. Most még kórházban lesznek amíg Bálint jól meg nem hízik. Szegény Nati néni sem mehet haza az influenza miatt. Ráadásul Zozó bácsi sem látogathatja meg, meg senki sem, szintén az influenza miatt. Kitartás Nektek kis Novák Kodó család és küldjük a ++++++ energiát!!!!!!!!

Babakocsma

Miután már nem volt kedvem többet orrszivózni, meglátogatott Flóra és jól megünnepeltük a gyógyulásomat, meg az Ő 5. fogacskáját. Nem elég korán elkezdeni. Anya azért reméli, hogy nagykoromban nem fogok így a a földön fetrengeni ha elmegyek bulizni.

Meggyógyultunk











Nem azért voltunk eltűnve mert beteg voltam, csak éppen szünetelt itthon az internet. Anya nagyon mérges volt miatta. Na mindegy a lényeg,hogy probléma elhárítva és közben nekem is sikerült meggyógyulnom. Igazából nem is voltam sokáig beteg és az is inkább a 10. fogacskám miatt volt, ami persze azóta sem jött ki, pedig már tényleg csak hajszál híja. Sokkal nagyobb katasztrófa az ami a babámmal történik napok óta. Állandóan fejét veszti szegény. Én meg ettől sokkot kapok és sírva viszem a baba fejet az első embernek akit itthon meglátok. Nem nagyon tudom kezelni ezt a helyzetet, ezért anyáék azt tervezik, hogy amikor nem figyelek akkor kiiktatják a babát a játékaim közül. Sajna nem lehet megcsinálni mert már annyira kilazult a sok fejvesztéstől a nyaka. Kaptam is ma egy másik babát, de nem vagyok tőle elájulva, ugyanis ez nem csinál semmit amikor megitatom. Szóval ilyen hadi állapotok uralkodnak most nálunk.