Lilypie Third Birthday tickers

2009. máj. 30.

Végre!! KATÁNG koncert

A szupernél is szuperebb délelőtti programra vitt engem Anya és Apa. A kedvenc kedvenc együttesem, a KATÁNG koncertjére mentünk. Egy könyves boltban került megrendezésre a koncert. Egyszerűen fantasztikus volt. Anyáék szerint is. Ha valaki ismeri a Katángot akkor elhiszi nekem. Kb 8 hónapos koromban voltam az először a koncertjükön a t-com gyerekszigeten és azóta imádom őket. A kocsiban szinte csak ezt vagyok hajlandó hallgatni. Szerencsére most jó pár koncertjük lesz és mi megint elmegyünk. A legközelebbi Június 6.-án 16:00-kor a Vörösmarty tér-en, a Könyvhét-en lesz. Akinek van kedve eljöhetne!!! Tényleg szuperek és egy blogos randinak sem lenne rossz!!!!!!!!!!

2009. máj. 28.

Bálint blog


Vére Bálint barátom is úgy döntött, hogy blogot indít! Tudjátok Ő az a kisbaba aki jól megíjesztette a szüleit, mert 28. hétre bújt ki az anyukája pocakjából. Sok-sok blogolvasót neki!!!!!

2009. máj. 27.

Maszatos nap

Az van kéremszépen, hogy megint takonypóc lettem. Egy hónap alatt ez a második. Éppen, hogy kilábaltam belőle és kijött két fogam, most kezdődik minden előről. A 18 hós oltásra is a héten akartunk elmenni, de úgy tunik ez meghiúsult. Eléggé nyűgösen hisztisen telnek most a napjaink és még játszira sem mehetünk, mert anya soha nem visz ha takonypóc vagyok. Nem szeretné, hogy mások elkapják tőlem. (Jó lenne ha más is így tenne, szokta mondani anya, mert elég gyakran vannak nem kicsit taknyos gyerekek a játszin.) Szóval kénytelenek vagyunk egymást szórakoztatni itthon. A maszatolás reggel kezdődött amikor lajzoltam. Mindnen minden csupa tollfirka lett véletlenül. Aztán délután végre megéheztem (addig szinte 0 kaja) és tétát követeltem anyától. Kaptam is, de nekem csak a tejfölös kellett és kizárólag kézel. Aztán kimentünk a kertbe ahol "véletlenül" keletkezett egy pocsolya amit én jól ki is használtam egy kis dagonyára. Anya egy darabig hagyta, hogy sárfürdőt vegyek, de a teljes végkifejletet már nem várta meg. Gyorsan bedugot a fürdőkádba és jól kiáztatott. Így történt, hogy az esti pancsi tegnap nálunk délután 5 kor volt.




















2009. máj. 22.

Anya főz

Nem kevés gondolkodás után anya elindítött egy főzős blogot. Várunk mindenkit szeretettel, hátha tudunk ötletekkel szolgálni. www.miteszunkma.blogspot.com

2009. máj. 21.

Az Apukám és a kávé

Egy nagyon aranyos és egyben vicces történetet szeretnék most megosztani veletek, hogy mindenki lássa, mennyire jó fej az én anyukám.
Szóval anya múltkor az egyik közeli boltban (Aldi) vett egy kávéfőzőt. A boltban vett hozzá kávét is. A vásárlást követő reggelen, főzött apának kávét, aki nem éppen volt elragadtatva a kávé ízétől és megkérte anyát, hogy vegyen normális kávét ha vásárolni megy. Anya szerint semmi gond nem volt a kávéval de azért teljesítette apa kívánságát és vásárolt egy igen jófajta kávét. Eljött a másnap reggel és anya ismét kávét főzött. De nem a jó fajta kávéból hanem a régiből. Kiváncsi volt apa észre veszi- e. Bevitte apának a kávét és várt. Apa belekortyolt a fekete nedübe és megszólalt
-Ég és föld
Anya alig bírta visszatartani a nevetést de azért uralkodott magán nehogy lebukjon.
Apa azóta is a régi kávét issza és azóta is izlik neki. (lassan egy hete)
Anya ma este viszont nem birta tovább és elmondta apának gonosz kis tettét. Apa szerencsére jót nevetett rajta.
Hát ennyire jófej az én anyukám:-)

2009. máj. 20.

12.


Na a fogtündér nem sokat maradt távol tőlem. Kibujt a 12. fogacskám teteje. Ez pedig az alsó jobb ketteske. Elég jól viseltem, csupán reggel öt körül sírtam picit ma is, tegnap is, aztán aludtam tovább 8-ig.

2009. máj. 19.

Lassan rájövök, hogy enni jóóóó!!

Nem kis fejtörés okoz anyának nap mint nap, hogy mit főzzön nekem. Nem tartozom a kimondottan jó evő gyerekek közé és az sem mindegy, hogy mi kerül a tányéromra. Nálam a tészta van az első helyen, de az sem mindegy, hogy hogyan. Ha nincs alatta kelő mennyiségű lé, akkor nem eszem meg. Szóval elég gyakaran van itthon leves, sok-sok-sok tésztával és tejföllel.
Bejönnek még a különböző szószok is, persze kizárólag hús nélkül és a cukkinis gombapöri.
Haladás azonban, hogy múlthéten megettem a krumplifőzeléket és ízlett is. Tegnap anya palacsintát csinált, hátha ezt is megeszem.( Eddig nem ettem meg) És megettem. Ráadásul kettőt is. Pedig lé az nem volt alatta:-) Így anyának felcsillant némi reménysugár a szemében, hogy egyszer még Ő is hódolhat a főzésnek. úgy ahogyan ő szereti.
Az elmúlt pár nap új kajái, amiket meg is ettem:
-krumplifőzi
-palacsinta
-banán
-Majonézes kukorica (3 kanálnyi)
-Mozzarella sajt (1 karikányi)





2009. máj. 18.

Már megint buli:-)

Most Merci néni és tamás bácsi szülinapjára voltunk hivatalosak, Merci néniék rezidenciájába. Eredetileg úgy volt, hogy bálványosra megyünk egy teljes hétvégére ezen alkalomból, Natkó néniék csúcsszupi nyaralójába, de Bálint még nem elég erős egy ilyen kiruccanáshoz. Őket pedig senki nem akarta kihagyni a buliból. Így is nagyon jól sikerült buli volt, sok-sok fincsi kajával és aranyos kutyusokkal. Még én is hajlandó voltam enni, pedig tészta nem szerepelt a menüben:-)
Majonézes kukoricát ettem és mozzarella sajtot. Meg persze szülinapi túrótortát.Issteni volt. A buli hátralevő részét, ami nem volt kevés, mert csak 9 után indultunk haza, Dior és Alfi kutya kergetésével, nyúzásával sziklamászással, futkározással, ágyon ugrálással és anyán való lógással töltöttem. Haza felé a kocsiban anyának nem kis fáradtságába került, hogy ébren tartson, de sikerült. Soha nem feküdtem le még ilyen későn. Legalább fél 11 volt mire elaludtam.
Merci néni és Tamás bácsi, mégegyszer nagyon boldog szülinapot Nektek!!!!!!!!!!!

Tipikus

Alfi kutyussal


Dior kutyussal








Sziklamászás közben












A kiscsapat. Apa volt a fotós







2009. máj. 15.

A tizenegyedik


Ma reggelre meglátogatott minket a Fogtündér a 11. fogacskával, ami nálam az jobb oldali alsó ketteske. Ideje volt ugyanis február elején járt nálunk utoljára. Anya úgy látja, hogy a másik oldalon is készülődik valami és a szemfogaim helyei is eléggé duzzattak. De hát ez van. Én nem tudok egyszerre csak egy fogacskát növeszteni.

2009. máj. 13.

Jobb kétszer mint egyszersem

Méghozzá Makát (Marci) Meglátogatni. Még vasárnap megbeszélték anyáék, hogy az egész szerdai napot együtt töltjük. Úgy volt, hogy Emma, Olivér és Zitus néni is jönnek, de nekik közbe szólt a házassági évforulójuk a Sanya bával és ezért nem jöttek.
Anya reggel megfőzte az ebédünket, dobozba rakta és már meg is céloztuk Makáékat. Ami azt illeti, ha Maka látogatásról van szó, akkor nem kímélem anyát az autóban. Egész úton be nem áll a szám és általában ugyan azt hajtogatom.
Maya: Maka, Maka, menni, menni!
Anya: Igen szivem, megyünk a Makához.
Maya: Maka, Moncs, Ata, Puszi, Alma. Menni. (Utóbi kettő a Maka kutyusa.)
Anya: Igen Cicicókám okos vagy! Megyünk ,Megyünk
Maya: Ata Dogo (Ata tolgozik)
Maya: Maka, Maka, menni menni
Anya: Jól van szivecském megyünk megyünk.
Kb 15-20 percre laknak tőlünk a Marciék. Szóval Anya párszor hallja tőlem ezt a pár mondatot amíg odaérünk. A délelőtt gyorsan elröppent, de minden pillanatát kihasználtuk. Rajzoltunk, hol papírra, hol magunkra, vonatoztunk, szaladgáltunk, idegesítettük Puszi kutyát, vagy csak egymás mellett játszottunk. Aztán együtt megebédeltünk. Ebéd után mi hazajöttünk, hogy mindenki a saját ágyikójában alhasson. Olyan jól sikerült a délelőtt, hogy anyának két és fél óra után úgy kelett felébresztenie, mert ha addig alszom ameddig szerettem volna, akkor Happy kutya nem ér oda időben a fodrászhoz. Szóval ismét beültünk Artúr autóba, Happyt beadtuk a fodrász nénihez és ismét a Makánál kötöttünk ki. Pont akkor ébredt fel amikor odaértünk. Őt is ébreszteni kellett:-) Míg Happy szépült, addig mi ágyon ugráltunk, labdáztunk, hatalmasakat nevettünk és palacsintát ettünk. Hamar elröppent az idő és nekünk menni kellett a Happyért. Happy gyönyörű lett, engem pedig este sem kellett sokáig altatni.
Szuper kis nap volt ez azt kell, hogy mondjam.


Itt éppen nem papírra








Ugra bugra










Moncsi néni papucsában. Tetszett ahogy kopogott.






2009. máj. 8.

Négy az egyben party

Hétvégén négy az egyben partyn voltunk. Elsősorban anya uncsitesója Geri ballagása volt. Másodsorban Nana (nagyi) szülinapja, harmadsorban Anyáknapja és végül, de nem utolsó sorban, lánykérés. Ekkának (Anya nénikéje) kérte meg a Csabi a dédikémtől a kezét. Dédi pedig boldogan odaadta!! A ballagás ceremóniáján sajna nem tudtunk részt venni, mert reggel 9 kor kezdődött gyöngyösön. Szóval nekünk csak a dínom-dánom maradt. Szuper kis családias bulivolt.

2009. máj. 3.

Az Édesanya teremtése

Emma blogján olvastuk ezt a kis történetet és nem tudtam nem kirakni.
Bruno Ferrero:
Az Isten elhatározta, hogy megteremti az édesanyát. Már egy hete bajlódott vele, amikor megjelent egy angyal és így szólt:- Ezzel vesztegettél el egy egész hetet?- Igen. De olvastad-e a megrendelőlapot? Mosható legyen, de ne plasztik anyagból. 180 alkatrészből álljon és mindegyik cserélhető legyen, kávéból és az elöző napok maradékából éljen, olyan legyen a csókja, hogy mindent meggyógyitson, és legalább hat pár keze legyen.Az angyal hallgatta, és hitetlenkedve rázta a fejét:- Hat pár?- Nem a kezek megteremtése a nehéz - mondta az Isten -, hanem az a három pár szem, amellyel egy anyának rendelkeznie kell.- Olyan sok?A jó Isten bólintott.- Az egyik pár azért kell neki, hogy csukott ajtón keresztül is megláthassa, hogy mi történik amikor beszól: "Mit csináltok?" és azt a választ hallja, hogy "semmit". Egy másik szempárra a fej hátsó részén azért, hogy észre vegye, amit nem kell látnia. A harmadikra pedig azért, hogy mikor gyermeke valami rosszat tett, szemeivel közölhesse: "Mindent tudok és éppen ezért melletted vagyok." Uram - szólt az angyal, enyhén megérintve a karját -, ma már eleget dolgoztál, térj nyugovóra, holnap is lesz nap.- Sajnos nem tehetem - szólt az Úr -, már majdnem befejeztem. Elkészült egy édesanya, aki magától meggyógyul, ha beteg, aki tud hat ember számára ebédet készíteni egy fél kiló darált húsból.Az angyal kiváncsian körberepdesi a minta-anyát és sóhajtva megjegyzi:- Túl gyöngéd.- De mindennek ellen tud állni. Neked halvány fogalmad sincs mit tud egy édesanya elviselni - szólt az Úr.- Tud gondolkodni?- Nemcsak hogy gondolkodni tud, hanem annyira ügyesen használja az értelmét, hogy még a kompromisszumra is képes - állította az Úr.Akkor az angyal közelebb hajolt a modell-anyához és az egyik ujját végig húzta az arcán.- Itt van valami ami fölösleges - szólt az angyal.- Nem fölösleges ott semmi - szólt az Úr -, az egy könnycsepp.- Hát az meg mire jó?- Azzal lehet kifejezni az örömöt, a bánatot, a csalódást, a fájdalmat, a magányt és a büszkeséget. - Te egy lángész vagy! - kiáltott fel az angyal.Finom melankóliával válaszólt az Úr- Megvallom az igazat, a könnyet nem én teremtettem!

Anyák Napja

Fazekas Anna: Köszöntő

Hajnaltájban napra vártam,
hüs harmatban térdig jártam,
szello szárnyát bontogatta,
szöghajamat fölborzolta.

Hajnaltájban rétre mentem,
harmatcseppet szedegettem,
pohárkába gyüjtögettem,
nefelejcset beletettem.

Hazamentem, elpirultam,
édesanyám mellé bújtam,
egy szó sem jött a nyelvemre,
könnyem hult a nefelejcsre.

Édesanyám megértette,
kicsi lányát ölbevette,
sürü könnyem lecsókolta,
kedve szóval, lágyan mondta:
„Be szép verset mondtál, lelkem,
be jó is vagy, kicsi szentem!"
S nyakam köré fonva karját
ünnepeltük anyák napját.

2009. máj. 1.

Boldog Névnapot Cicókám!!!


A Maja görög eredetű női név, jelentése: anyácska; a termékenység istennőjének a neve. Maja a görög mitológiában Atlasz és Plejone hét lánya, a Plejádok közt a legidősebb, a legszebb és a legszégyenlősebb, nimfa. Hermész anyja, és Arkasz mostoha anyja. Majáról nevezték el egyébiránt a május hónapot is.