Lilypie Third Birthday tickers

2009. jún. 26.

Blankaanyunak

Timike!
Ez a nap más mint a többi.....
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!
Millió puszi!!!

One Lovely Blog Award


A Blogdíjat Andzitól kaptuk és nagyyon örülünk neki!! Köszönjük szépen.
A szabályok a következők:
-Tedd ki a díjat a blogodra-linkeld be azt akitől kaptad a díjat-nevezz meg legalább 7 blogot-hagyj üzit a díjazottjaidnál.
Az én díjazottjaim

2009. jún. 25.

Áztak az Ősök




Méghozzá nagyon. Kedden anyáéknak kimenőt adtam ugyanis kedvenc kedvenc együttesük a Depeche Mode adot ismét koncertet. Maka Ősök is velük tartottak. Rám addig Nana (Anyanagyi) vigyázott. A jegyeket már jó előre, októberben beszerezték, várták a napot és reménykedtek, hogy nem fog esni. Kicsi volt erre az esély ugyanis 1985- ben adott utoljára úgy koncertet a DM, hogy nem esett az eső. De ettől függetlenül nagyon jól érezték magukat pedig tényleg nagyon-nagyon eláztak:-)

2009. jún. 22.

Ősz a nyárban

Csak esik, esik és nincs is túl meleg. De én nem bánom. Így legalább kedvemre pocsolyázhatok és csigázhatok.












































2009. jún. 18.

Gyerekszigeten jártunk

Vasárnap végre jó idő volt és ki tudtunk menni a gyerekszigetre. Már előző héten is szerettünk volna kijutni, de az időjárás nem volt megfelelő egy szabadtéri programhoz. A szigeten találkoztunk Flóráékkal és a délelőttött velük töltöttük. Szerencsére Flóra most nem aludt. Tomboltunk szivacsokkal teli medencében, jártunk labirintusban és kötelek között majd egy játszóház szerű sátorban. Végül pedig együtt ebédeltünk. Ebéd közben tettem egy olyan dolgot, amire senki nem számított. Flóra tányérjáról elvettem egy szelet husít és visza sem adtam neki. Apa örült, Anya meg rosszul volt, husit eszem. Na jó. Nem vittem túlzásba a dolgot, mert 3 falat után elegem lett belőle. Krumpliból viszont Flórának köszönhetően degeszre ettem magam. Azt hitte én vagyok a játékbabaája és folyton csak etetett. Ebéd végeztével elköszöntünk Flóráéktól mert ők mentek haza én pedig a babakocsiba tetikélni. Nagy alvás nem volt, kb 25 percet sikerült aludnom. De így legalább pont felébredtem a Katáng koncertre. A koncert felénél kb Bálint barátom is megérkezett a szülivel. Szerintem neki is tetszett a koncert. A koncert után már nem vágytunk a nagy emberforgatagra és elmentünk a játszótérre. Na it sem voltak kevesebben, de záróprogramnak tökéletes volt. Ekkor már annyira fáradt voltam, hogy direkt kavicsokat dugdostam a szandimba, majd mentem hol Aphához, hol Anyához, hogy ÓÓÓ kavics.
Anyáék meg nem győzték a szandimat levenni, kavicsot kiszórni, szandit visszaadni és kezdeni előlről 2 perc múlva. Kb a 6.-7. kör után indultunk haza. Ha az időjárás engedi hétvégén is kilátogatunk a szigetre meeeeert annyira jóóó!

2009. jún. 16.

Egy tányérból esznek

Méghozzá túrós tésztát. A cseresznyére. Ajjaj mi lesz ebből??? Tegnap este hazafelé menet Moncsiék még beugrottak hozzánk egy kis elmélkedésre. A két gyerkőc ismét nagyon élvezte egymás társaságát és jók kis közös vacsit csaptak. Marcipán még koktélt is készített amit fotóstól receptestől hamarosan kirakok a főzős blogra.





2009. jún. 14.

BALÁZSÉRT


Örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat!!!

2009. jún. 13.

20 hónap

A 20 hófordulómat egy hatalmas csúszdázással ünnepeltük meg, a hajógyári szigeten lévő csuszis játszótéren. Hatalmas élmény volt, nem csak nekem hanem a szüleimnek is. Anya azt állítja, hogy kiskorában nem csuszizott annyit mint most. Persze eről én gondoskodtam.
na és akkor lássuk a tudományaimat, amit nem egyszerű csokorba gyűjteni.
Beszéd:
Napról napra egyre többet és szebben beszélek. A szavakat még csak néhány esetben kapcsolom össze. Inkább egymagukban használom őket.
A legújabbak:mojza-morzsa, buduta-bugyuta, kaja, kifi-kifli, á fel-állj fel, nyusi-nyuszi, makacs-malac, csiga, nincs, benne, kisás-kiszáll, csúúva-csúszda, hangya, kösszí, tessék, esi-eszik, alsi-alszik, kuka, kosz, kuku-kuki, vüle-füle, aca-arca, keze, lába, nyusi-nyuszi, ebéd, gólya,
Vannak olyan idegen szavak, ami anyának némi fejtörést okoztak mig meg nem fejtette őket.
mokacsita-mosógép, lokucs-zokni, úúúúúú-állatok farikncája, tilililili-kisegér, tuliluliluli-túrórudi, lapsí-zsip-zsup.
A szobatisztaságal egyenlőre még csak a babáim állnak jól. Én nem sietem el a dolgot. De legalább már szólok ha kaka van.
Evés terén óriási változáson megyek keresztül. lassan bármit megeszek és elkezdtem egyedül enni. pohárból még mindíg nem nagyon szeretek inni. Noddyt még mindíg imádom, főleg nézni. Egyedül kicserélem a dvd- ben a lemezt és el is indítom. persze miután kiválsztottam, hogy melyiket szeretném megnézni. rengeteg kincsem van amiket imádok ki be pakolászni, bíbelődni és szerepjátékozni velük. Egyre többet keresem más gyerekek társaságát. Néha vannak óriás hisztijeim, de alapjába véve egész nap vigyorgok. Hosszú távon nem szeretek autózni. Az ismerőseink és rokonaink közül mindenkit felismerek és meg is nevezek a fényképeken. Többnyire futva közlekedek és egyre kevesebbet használom a bakát (babakocsi). Magam után nem pakolok el, viszont elmondom, hogy anya hová rakja el a dolgaimat. Számolok négyig és legalább 6 mondókát ismerek. Ezeket elmutogatom és szavakat mondok belőlük. Ezen kívül abszolult önálló akaratom van és addig beszélek mutogatok míg meg nem értetem magam.





















2009. jún. 10.

Maka, Én és a csúnya lila napszemüveg

Tessék nyugodtan nevetni:-)

Fodrásznál

Olyan hosszú volt már a hajam, hogy csak na. Meg persze a Nana (Nagyi) haja is némi felújításra szorult, igy kollegtív fodrászkodtunk. Anya meg türelmesen várakozott. Én nagyon ügyes voltam mert teljesen egyedül ültem a fodrász székben és hagytam, hogy Szilvi néni végezze a dolgát. Szilvi néni vágja egyébként a Maka haját is. Most kicsit kopi vagyok, de ebben a nagy melegben nem is jó a nagy sörény:-)














2009. jún. 8.

Füstbe ment Katáng koncert

Legalább is számunkra. Sajna ugyanis nem 4-kor kezdődött, hanem kettőkor. Azt, hogy anya nézte-e el az időpontot, vagy átrakták a koncertet, már soha nem tudjuk meg:-) pedig nagyon szerettük volna, hogy a Blankáék (Bangáék) is lássák-hallják mennyire szuper. Ráadásul iszonyú nagy tömeg volt a Vörösmarty téren, mert Könyvhét volt. Gyorsan el is mentünk onnan egy közeli játszótérre ami nagyon szupi volt. Szerencsére vasárnap megint lesz Katáng a Gyerekszigeten, szóval nem vagyok elkenődve.

2009. jún. 3.

Eső áztatta gyereknap

Sajnos ezt a gyereknapot eléggé elmosta az eső. Reggel ugyan még nem esett ezért reggeli után, felvettük a mamát és célba ettük a hősök terét, hogy ott találkozzunk Flóráékkal. Még Flóráékra vártunk addig lovacskát simogattam és helyben sült pozsonyi kiflit majszoltam. Nagyon vártam már, hogy találkozak a Flórával, mert 3 hete nem láttuk egymást. Flóra ugyanis bölcsis lett. Jól elfárszthatta a bölcsi egész héten, mert amikor megérkeztek éppen aludt és még az ágyú dörgésre sem ébredt fel. Pedig még kiflit és puszit is adtam neki. Ennyit az egymással való játékról. Mire felébredt eleredt az eső és indulhattunk haza. De még mielőtt elredt volna az eső, nagyot sétáltunk az Andrási úton a kirakodó vásárban. Még egy bohóc doktorral is találkoztunk és vettünk tőle lufit. Miután felébredtem az ebéd utáni alvásból, kimentünk a közeli ligetbe és végre felavathattam a még ősszel vásárolt esőruhámat. Igazán jót pocsolyáztam és alig lehetett haza hozni, mert annyira élveztem. Hát így telt az én második gyereknapom.