Lilypie Third Birthday tickers

2010. márc. 31.

Marcipán 3 éves !!!


Mi pedig abban a megtiszteltetésben részesülhettünk, hogy rész vehettünk a szülinapi buliján!! Magammal hozthattam Apát és Anyát is. Igazán jól sikerült kis buli volt. Volt torta, hatalmas tüzijátékkal, sok-sok játék és rengeteg gyerek. Mindenki igazán rendesen viselkedett, és csak néha kellett alkalmazni egy kis anyai szigort. Egy percre sem volt megállásuk, ki akartuk használni a buli minden percét rendesen. Még az evés és az ivás is csak kutyafuttában történt. De még így is pikk-pakk este lett és vége lett a bulinak. bepakoltuk hát hulla fáradt szüleinket az autóba és mindenki hazament.
Mégegyszer köszönjük szépen, hogy ott lehettünk!!!



2010. márc. 28.

Váratlan vendégek


Átlagos tavaszi Péntek délutánnak néztünk elébe. Ebéd utáni alvás után a játszóteret néztük ki a délutánunk eltöltéséhez. Induláshoz készülődtünk amikor csörgött a telefonom. Anita uncsitesóm volt, hogy Flórával beugranának hozzánk a ha itthon vagyunk, de csak később. Lementünk tehát a játszira picit, mert már beigértem Mayának, de siettünk haza,nehogy Flóráék ne találjanak itthon. A csajszik olyan édesen tudnak örülni egymásnak. Sikongatnak, nevetnek, kiabálnak, majd hatalmas ölelés és puszi. Kérdés sem volt, hogy nálunk fürdenek és vacsoráznak-e. Nagyon szeretem az ilyen együtt fürdős, vacsorázós estefeléket:-) Nemkülönben a két lány. Flóra annyira de annyira várta már a közös pancsit, hogy még meg sem engedtem a vizet, Ő már szinte pucéran rohangált. Aztán Mayával megbeszélték , hogy nemsokára mennek fürdeni, csak még nincsen kész a víz. Mindezt kb 2 percen keresztül tárgyalták. Mi meg Anitával félig meghatottan kuncogva hallgatóztunk a konyhában. A csajok éppen landoltak a kádban amikor Moncsi telefonált, hogy Maka nálunk vacsizhat-e. Hát persze, hogy igen!! És fürödhet is ha van kedve. De Ő inkább csak fotózta a csajokat, meg élvezte az egyeduralmat a játékok közt. Olyan jó fejek voltak. Nagyon rendesen vacsiztak, (persze volt aki nem tudott a popiján rendesen megülni)aztán még kicsit játszottak. Közben Mapuka is hazaérkezett és élvezhette a rendet és a gyerekzsivalyt:-) Nagyon jó volt, hogy váratlan vendégeink voltak!!!! Most, hogy itt a jó idő remélem még sok ilyen délutánunk lesz. Nagyon várom már az itt-ott vacsorázós-fürdős- pizsiben hazautazós napokat.

2010. márc. 24.

A tavasz első hétvégéje


Nálunk nem a pihenés jegyében telt, ugyanis elkezdődtek a kerti munkálatok. A tél, finoman szólva lestrapálta a kertünket. A rendbeszedés nagy részét sikerült is elvégeznünk. Fák-bokrok metszése, falavelek összegereblyézése, veteményeskert felásása, virágültetés, rendrakás, Maya tavaszi játékainak előszedése. Ezek szerepeltek a repertoárban. Mondanom sem kell, Maya nagy segítség, főleg ha viráglocsolás és magocskák elültetéséről van szó. Rengeteg új dolgot kell ismét felfedeznie, és megtanulnia. Pl, hogy a légytől nem kell félni. Akárhányszor elrepül mellette egy légy, elkezd rohanni, miközben azt kiabálja, hogy MENEKÜLÉS JAJJ, JAJJ!!! De nem csak Mayának hozott újdonságokat a tavasz. MApuka is megtudta, hogy a bodobács nevezetű bogártól nem kell félni, mert nem bánt. Kicsi kora óta azt hitte, hogy ez egy veszélyes csípős bogár:-)))
A nagy kertészkedés közepette, azért volt időnk találkozni régebben látott barátainkkal is.

Vasárnap délelőtt egy órácskát sikerült a játszótéren eltöltenünk Emmával és Olivérrel. A csajok elég jól kijönnek egymással, Olivér meg bőszen követte őket. Az első játszótéri baleseten is túlvagyunk. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúsztuk. Van a játszóterünkön egy kis fahíd, ami két mászókát köt össze. Tavaly Maya átfért a híd alatt, nem kellett lehúznia a fejét. Idén viszont már nem fér át alatta. Nem tudhatta és nekem sem jutott eszembe figyelmeztetni, hogy ha át akar szaladni alatta akkor húzza le a fejét. Mondanom sem kell, hogy át akart szaladni alatta és kapásból dobott egy akkora hátast szegény, hogy beleremegett a föld. Rettentően sírt és fájlalta a homlokát. De Ő okos kislány és tudja, hogy mire van szüksége. Kért, hogy gyógyítsam meg. Kb két percig kellett kezelnem, akkor szólt, hogy elég és futkározott tovább mintha misem történ volna. Szinte még csak puklija sem lett:-)


Délután pedig Bálinték jöttek át hozzánk. Bálint egy örökmozgó nagyfiú lett. Segítséggel már sétálni is tud és nem győztük követni a szemünkkel olyan gyorsan mászik. Egyik pillanatban még itt, a másikban már ott. És semmi sincsen biztonságban. Fura volt ezt látni, mert Maya klasszisokkal nyugodtabb és lassabb volt ebben a korban. Sőt a pakolás sem nagyon érdekelte. Nemhiába,rá kell jönnöm, hogy tényleg óriási különbség van a fiúk és a lányok között.Nagyon kellemes hétvége áll mögöttünk. Ránkfért már a napsütés, a mozgás, a barátokkal való találkozás és a frisslevegő

2010. márc. 16.

Repül a repül a repül a Maya

 

Egész nap képes lenne forogni, meg repülni, anélkül ,hogy elszédülne. Csak mi nem bírjuk a kiképzést:-)
Posted by Picasa

2010. márc. 13.

Pelus nélküli fiú a barátom!!!:-)


Marcipán barátom végre kidobta otthonról a nemszivesen látott bronhitiszét, így kedvünkre bandázhattunk megint. És képzeljétek. Makának már nincsen pelusa, hanem menő Verdás bugyija van helyette. Én olyan, de olyan büszke vagyok rá, hogy el sem tudom mondani!!Ügyes nagyifú lett az én barátom.

2010. márc. 12.

Lassíts, ne szaladj olyan gyorsan!!




Nézted valaha a gyerekeket játszani a körhintán?
Hallgattad, amint az eső cseppek földet érnek tompán?
Követted szemeddel egy pillangó szeszélyes röptét?
Nézted a tovatűnő éjben a felkelő nap fényét?
Lassítanod kéne ! Ne táncolj olyan gyorsan.
Az idő rövid . A zene elillan...

Átrepülsz szinte minden napodon?
S mikor kérded: Hogy s mint ?
Meghallod a választ ?
Mikor a nap véget ér, te ágyadban fekszel,
Tennivalók százai cikáznak fejedben.
Lassítani kéne! Ne táncolj olyan gyorsan
Az idő rövid ! A zene elillan...

Szoktad mondani a gyermekednek" majd inkább holnap"?
És láttad a rohanásban , amint arcára kiül a bánat?
Vesztettél el egy jó barátot , hagytad kihűlni a barátságot,
Mert nem volt időd felhívni, hogy annyit mondj ? Szia!
Lassítanod kéne! Ne táncolj olyan gyorsan!
Az idő rövid A zene elillan...

Mikor olyan gyorsan szaladsz, hogy valahova elérj,
Észre sem veszed az út örömét.
Mikor egész nap csak rohansz s aggódsz,
Olyan ez mint a kibontatlan ajándék ... melyet eldobsz.
Lassíts, ne szaladj olyan gyorsan!
Halld meg a zenét
Mielőtt elillan!
/ismeretlen szerző/

2010. márc. 11.

Mint a nagyok!


Az elmúlt pár napban, egyre többet hangzik el Maya szájából, hogy: - Anya bijibe pisilek.
Ennek ellenére nem mindíg produkál bele, van hogy csak figyelem elterelésnek használja. Pl ebéd utáni alvás előtt. De ma nem kamuzott:-) Lassú, nagyon lassú léptekkel haladunk a szobatisztaság felé. De legalább haladunk:-)

2010. márc. 9.

Hóvirág virágzás néztünk


Jó két hete kinéztem ezt a programot, nagyon vártam és reménykedtem, hogy jó idő legyen. Alcsútdobozon voltunk az arborétumban, hóvirág virágzást nézni. Az arborétum egyébként főleg az óriásira fejlődött idős fáiról ismert. Tényleg hatalmasak voltak a fák. A fákat és a növényeket József nádor 1825-től telepítette ide. Előtte a terület birkalegelő volt és összesen három darab fával rendelkezett. Blankáék is velünk tartottak erre a kellemes délelőtti programra, szóval a társaság, nagyon jó volt. Szerencsére az időjárásra sem panaszkodhattunk, bár a napsütéstől a hóesésig, mindenben volt részünk. A hatalmas területet,(70 hold) sajnos nem sikerült teljes egészében bejárnunk, de így is gyönyörű természeti csodákat láttunk. Meg persze hóvirágokat is ,hiszen azért mentünk. Amit hiányoltam az arborétumból,az az volt, hogy nem volt kiírva a növények neve és pár mondat róluk. Sokkal érdekesebb lett volna, ha el is tudom olvasni, hogy éppen miben gyönyörködöm. Tavasszal is tervezünk ide egy kiruccanást, ha már melegebb lesz és nyílnak a tavasz virágai.

2010. márc. 8.

Boldog Nőnapot!


A nõ azt akarja, hogy ok nélkül, "miért" nélkül szeressék: nem azért, mert szép vagy jó, vagy kedves, vagy művelt, vagy elmés, hanem azért, mert olyan, amilyen.
Amiel Henri-Frederic

2010. márc. 4.

Elmerészkedtünk


Október óta nem voltunk Csiri-birin, mert tartottunk a baciktól. Most viszont elérkezettnek láttuk az időt, hogy újból elmerészkedjünk. Maya már nagyon várta, mert napok óta mondogattam neki, hogy hová fogunk menni. Amikor pedig ott voltunk akkor nagyon élvezte. Az itthoni gyakorlásoknak köszönhetően semmit nem felejtett. Sőt! Még hangosabban énekelt és mondókázott mint eddig. A nagy sikerre való tekintettel, csütörtök délelőttönként újra van programunk:-)