Lilypie Third Birthday tickers

2010. márc. 24.

A tavasz első hétvégéje


Nálunk nem a pihenés jegyében telt, ugyanis elkezdődtek a kerti munkálatok. A tél, finoman szólva lestrapálta a kertünket. A rendbeszedés nagy részét sikerült is elvégeznünk. Fák-bokrok metszése, falavelek összegereblyézése, veteményeskert felásása, virágültetés, rendrakás, Maya tavaszi játékainak előszedése. Ezek szerepeltek a repertoárban. Mondanom sem kell, Maya nagy segítség, főleg ha viráglocsolás és magocskák elültetéséről van szó. Rengeteg új dolgot kell ismét felfedeznie, és megtanulnia. Pl, hogy a légytől nem kell félni. Akárhányszor elrepül mellette egy légy, elkezd rohanni, miközben azt kiabálja, hogy MENEKÜLÉS JAJJ, JAJJ!!! De nem csak Mayának hozott újdonságokat a tavasz. MApuka is megtudta, hogy a bodobács nevezetű bogártól nem kell félni, mert nem bánt. Kicsi kora óta azt hitte, hogy ez egy veszélyes csípős bogár:-)))
A nagy kertészkedés közepette, azért volt időnk találkozni régebben látott barátainkkal is.

Vasárnap délelőtt egy órácskát sikerült a játszótéren eltöltenünk Emmával és Olivérrel. A csajok elég jól kijönnek egymással, Olivér meg bőszen követte őket. Az első játszótéri baleseten is túlvagyunk. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúsztuk. Van a játszóterünkön egy kis fahíd, ami két mászókát köt össze. Tavaly Maya átfért a híd alatt, nem kellett lehúznia a fejét. Idén viszont már nem fér át alatta. Nem tudhatta és nekem sem jutott eszembe figyelmeztetni, hogy ha át akar szaladni alatta akkor húzza le a fejét. Mondanom sem kell, hogy át akart szaladni alatta és kapásból dobott egy akkora hátast szegény, hogy beleremegett a föld. Rettentően sírt és fájlalta a homlokát. De Ő okos kislány és tudja, hogy mire van szüksége. Kért, hogy gyógyítsam meg. Kb két percig kellett kezelnem, akkor szólt, hogy elég és futkározott tovább mintha misem történ volna. Szinte még csak puklija sem lett:-)


Délután pedig Bálinték jöttek át hozzánk. Bálint egy örökmozgó nagyfiú lett. Segítséggel már sétálni is tud és nem győztük követni a szemünkkel olyan gyorsan mászik. Egyik pillanatban még itt, a másikban már ott. És semmi sincsen biztonságban. Fura volt ezt látni, mert Maya klasszisokkal nyugodtabb és lassabb volt ebben a korban. Sőt a pakolás sem nagyon érdekelte. Nemhiába,rá kell jönnöm, hogy tényleg óriási különbség van a fiúk és a lányok között.Nagyon kellemes hétvége áll mögöttünk. Ránkfért már a napsütés, a mozgás, a barátokkal való találkozás és a frisslevegő

5 megjegyzés:

mayertimi írta...

Imádom ezeket a képeket, annyira jó ránézni :-)) persze a tavaszi színek miatt is ...

Látom ti sem unatkoztatok, nagyon megnéznénk már a kerteteket :-)))))) ez erős célzás volt!!!! :-)))

Bár most nem tudom mikor, mert összeszámoltam és 5 szülinapi buli lesz az elkövetkező hetekben ... szóval lesz jövés-menés ...

LiliNortianyu írta...

De jó,hogy van kertetek!Maya biztos élvezettel fogja mustrálgatni,hogyan fejlődnek a virágok,meg a vetemény.
Az én párom a pókoktól fél,még a legártalmatlanabbtól is:)

Bettyó és Maya írta...

Szia Timike!!!!
Értettem a célzást:-)
Csak találjunk megfelelő időpontot!!!
Nálunk is van elfoglaltság bőven. Szülinapok, húsvét, nekem tanfolyam, főzősverseny. Szóval előre láthatólag a leghamarabb ápr.25 lenne. Ha nektek is jó, akkor fixáljuk le gyorsan, nehogy közbe jöjjön valami:-)

Bettyó és Maya írta...

liliNortianyu!
Én is hálás vagyok érte, hogy lehet kertünk. Sok vele a munka ,de meghálálja.
A pókokkal én sem vagyok jóban:-)

mayertimi írta...

Szia Bettyóka!
Én is elővettem a naptáramat (lassan naptárral kell járkálnom annyi a program ... őrület ezek az elfoglalt anyukák :-))))))))
Na szóval az a durva, hogy április 25-i hétvégéig nekünk sem lenne jó! Úgy hogy írjuk be gyorsan és fixáljuk le! Puszi