Lilypie Third Birthday tickers

2010. ápr. 1.

Ovinézőben


Bizony bizony! Ez az idő is elérkezett. Maya októbertől ovis lesz. ( ha felveszik)
Szóval a tegnap délelőtti program a Pipitér ovi szemrevételezése volt. Nagyon közel van hozzánk, a szomszéd utcában. (Az ovihoz tartozik még egy másik ovi is, kicsit messzebb. A különbség pedig az a kettő között, hogy a másik hagyományörző módszereket alkalmaz, ez pedig a környezettudatos nevelést támogatja.) Maya tempójával is 10 perc alatt odaértünk. Persze nyakig sarasan, mert útközben sikerült hassal beleesnie, a 10 km-es körzet legnagyobb tócsájába. Még szerencse, hogy esőnaci és esőkabi volt rajta. Az ovi előtt találkoztunk Marcipánékkal, mert ha minden flottul megy, Ők bizony egy oviba fognak járni. Az óvoda vezetője egy nagyon szimpatikus hölgy volt és minden kérdésünkre készségesen válaszolt. A beiratkozás május első hetében lesz és akkor bővebb felvilágosítást is kapunk az ovis életről. Az egyik terembe be is kukucskálhattunk és az ovi játszóterét is megnézhettük. A terem nagyon otthonosan van berendezve. Még galéria is van ahol lehet bunkerezni meg babázni. Maya ezt rögtön ki szerette volna próbálni és szerintem fel sem tünt volna neki ha otthagyom pár órára:-) A mosdóban a polcon katonás sorrendben sorakoztak a fogmosópoharak a fogkefékkel, alattuk pedig a törölközők, a belehímzett jelekkel. És minden pici volt. Pici mosdó, pici wc, pici székek, padok, asztalok, fogasok. Az ovi játszóterén is jót játszottak a gyerkőcök. Az egészet birtokba vehették, mert a csoportoknak nem volt kinti foglalkozásuk. Mayát alig lehetett hazarángatni. Nagyon pozitív élményekkel távoztunk és kicsit megnyugodtam, hogy mayának ennyire bejött ez az ovi dolog. Szoktunk már beszélgetni róla, hogy ősztől ovis lesz, de szerintem azt még teljes egészében nem tudja felfogni, hogy Én nem leszek vele. Remélem a beszoktatás is simán fog menni. Bár azt hiszem én nehezebben fogom megélni a a legtöbbet együttöltött korszakunk végét.

4 megjegyzés:

Zsófi és Kriszta írta...

Boldog nyuszit nektek! :-)

mayertimi írta...

Nagyon jó hírek ezek. Remélem nálunk is ilyen jól fog elsülni a magánovi keresés ...
Mert bölcsibe nem fogják sajnos felvenni. De még reménykedem ...
Tényleg mik az ovi feltételei? 3 éves kor alatt is felveszik?

Puszillak Benneteket

Bettyó és Maya írta...

Szia Timike!
A jelenlegi törvény szerint, csak 3 évet betöltött gyerek mehet oviba. De. Állítólag szept 1-el változik és már 2.5 éves kortól lehet vinni őket. Aztán kitudja mi lesz belőle. Mi sem mehetünk, csak október 12 után.
Jobban vagytok??

mayertimi írta...

Ez jó hír! Tényleg nagyon izgulok, hogy a gyerekek egy oviba járjanak. Az annyira jó lenne. Mész majd vissza dolgozni októbertől?

Igen, már jobban vagyunk, úgy érzem napról-napra jobb ... de még nem az igazi ;)